Politiet har innledet omfattende etterforskning for å finne brannårsaken. Rune Nielsen i Københavns Politi sier til dansk TV 2 at det første som gjøres, er å forsøke å finne fram til hvor brannen startet.

Politiinspektør Brian Belling sier det blant annet er gjennomført avhør av arbeidere som var til stede, og sikret overvåkingskameraer fra området.

Slukkingsarbeidet i den historiske bygningen fra 1600-tallet pågikk fortsatt onsdag. Brannmannskapene regner med å jobbe videre i enda ett døgn.

– Vi har forskjøvet vår tidsvurdering. I går regnet vi med at vi ville være her til i dag. Vi regner nå med at vi vil være her til i morgen tidlig, minst, sier innsatsleder Tim Ole Simonsen i brann- og redningsetaten Hovedstadens Beredskab til danske TV 2 onsdag morgen.

Blant annet er det glødebrann i lommer i den utbrente halvparten av bygget, og brannmannskapene overvåker også den delen av bygget som ikke er brent, for å hindre at brannen sprer seg.

Sikrer fasaden

Brannfolkene jobber i tillegg med å sikre at bygningens yttervegger ikke raser sammen. Det skjer blant annet ved at et 40-tall konteinere settes opp for å stive av fasaden.

– For å sikre trafikken skal vi sørge for at børsbygningen ikke raser ut på gaten, sier Simonsen. Målet er også å bevare det som er igjen av det historiske murverket, som eventuelt kan brukes i forbindelse med gjenoppbyggingen.

Brannen i Børsen startet klokka 7.30 tirsdag morgen. Kort etter klokka 8 var byggets kjente dragespir omgitt av flammer, og en halv time senere kollapset det.

Brian Mikkelsen, direktør i Dansk Erhverv som eier bygningen, forteller om et lite lyspunkt da han ble overrakt toppen av spiret.

– Et lite lyspunkt i mørket. Her i morges overrakte en av de fantastiske guttene fra beredskapen meg toppen av det ikoniske dragespiret som hadde overlevd flammene og det høye fallet, skriver Mikkelsen på X/Twitter.

Skal gjenoppbygges

Mikkelsen gjorde det allerede tirsdag klart at Børsen, som var i ferd med å renoveres, skal gjenoppbygges, koste hva det koste vil.

Han kaller den over 400 år gamle bygningen et nasjonalklenodium og medgir at den ikke blir helt det samme igjen etter en gjenoppbygging.

– Det blir som den gamle børs. Men det blir ikke den gamle børs, sier han.

– Vi var i gang med å restaurere den så den kunne skinne til september, når den har stått her i 400 år. I stedet er den brent ned. Det er ikke til å holde ut, sier han.

Kent Martiniussen i Dansk Arkitektur Center sier at det ikke er noe til hinder for at Børsen gjenoppbygges, inkludert spiret, men det vil ta mange år og koste mange hundre millioner, kanskje mer.