Dom i politivoldssaken i Kongsberg

Saken hvor en politimann står tiltalt for grov kroppskrenkelse og grovt uaktsomt brudd på tjenesteplikten etter at han utøvet vold mot Kevin Simensen i Kongsberg natt til 30. november 2022, ble behandlet i Borgarting lagmannsrett i starten av april.

Tirsdag kommer dommen. Dette opplyste domstolen og tiltaltes forsvarer John Christian Elden til NTB mandag. Aktor har lagt ned påstand om 60 dagers ubetinget fengsel.

Rettssak mot klimaaktivister som kastet maling på Monolitten starter

En mann og en kvinne i 20-årene står tiltalt for kulturminnekriminalitet etter at de kastet oransje maling på flere skulpturer i Vigelandsparken, deriblant Monolitten. Noe av malingen har, ifølge tiltalen, ikke vært mulig å fjerne. I dag starter rettssaken i Oslo tingrett, hvor de tiltalte risikerer inntil seks års fengsel.

Leserundersøkelsen 2024 presenteres

Bokhandlerforeningen og Forleggerforeningen presenterer resultatene av årets Leserundersøkelse tirsdag, på det som er verdens bokdag. Leserundersøkelsen er en undersøkelse som måler forbrukeres holdninger til bøker og lese- og kjøpsvaner. Den ble gjennomført av Norstat i februar i år, og det er 2061 personer som har besvart undersøkelsen.

Senatet skal behandle militærstøtte til Ukraina

Behandlingen av 61 milliarder dollar i militærstøtte til Ukraina begynner i Senatet tirsdag etter at Representantenes hus ga grønt lys lørdag.

Godkjennelsen kommer etter en langvarig stillstand og politisk strid blant Republikanerne i Representantenes hus, da en gruppe fra partiets ytre høyre fløy har satt seg sterkt imot amerikansk militærstøtte til Ukraina.

Ødegaard spiller i storoppgjør i Premier League

Tirsdag klokken 21 er det duket for London-derby i Premier League når storklubbene Arsenal og Chelsea møtes på Emirates Stadium. Sist klubbene møttes, i oktober i fjor, spilte de til uavgjort 2–2. Arsenal, med Martin Ødegaard i spissen, ligger helt i toppen av tabellen og er favoritter til å vinne. Chelsea ligger på en foreløpig 9. plass i den engelske toppligaen.