Han sier at forslaget også innebærer mulig løslatelse av tusenvis av palestinske fanger i bytte mot de gjenværende gislene på Gazastripen.

– Jeg håper at Hamas godtar denne avtalen, sier Cameron, som mener at hele verden bør forsøke å presse den palestinske gruppen til å si ja.

Han kaller det israelske tilbudet for svært sjenerøst, noe også USAs utenriksminister Antony Blinken gjør.

– De må bestemme seg, og de må bestemme seg raskt. Jeg håper at de vil ta den riktige avgjørelsen, sa Blinken tidligere mandag.

Begge deltar på et møte i regi av Verdens økonomiske forum i Riyadh, der ministre fra en rekke arabiske og vestlige land er samlet for å diskutere en våpenhvile. På dagsordenen står også en mer langsiktig fredsplan, som innebærer opprettelsen av en palestinsk stat side om side med Israel.

USA, Egypt og Qatar har forsøkt å megle fram en våpenhvileavtale mellom Israel og Hamas siden januar. En rekke andre land har også vært involvert i forsøkene.

En Hamas-delegasjon var mandag ventet å møte meglere fra Egypt og Qatar i Kairo for å diskutere Hamas' svar på det israelske forslaget. Søndag kveld sa en høytstående Hamas-kilde at gruppen ser positivt på forslaget.